Fotografiska gör debut i New York med restaurang Veroñika.

  De 14 december slog det svenska fotografimuséet Fotografiska upp sina portar i New York.

  De 14 december slog det svenska fotografimuséet Fotografiska upp sina portar i New York. Museet ryms i historiska lokaler och här finns även restaurangen Veroñika. Restaurangen ligger alltså mitt i hjärtat av storstadens kulturella landskap. Det är den välkända restauratören Stephen Starr som ligger bakom restaurangen. Starr är sedan tidigare känd för andra restaurangjobb såsom att driva bland annat La

  Mercerie, Morimoto och Buddakan.


  Med inspiration från grandiosa kaféer och östeuropeisk mat


  Restaurang Veroñika ligger på andra våningen i muséet och är snyggt inredd efter kostens alla regler. Såväl restaurangen som baren har en mycket elegant touch, vilket går hand i hand med muséets inriktning. Föreställ dig välvda fönster, högt i tak och gyllene ljus. Det är inga mindre än Roman och Williams som har designat lokalen. Här kommer vi kunna testa franska, ungerska och östeuropeiska smaker. Vad sägs om härlig biffstroganoff eller mustig borsjtj. Det viktigaste restaurangjobbet av dem alla innehar köksmästaren på Veroñika, en roll som fylls av Robert Aikens.


  Vart kommer då inspirationen från för Veroñika? Med tanke på den europeiskt inspirerade maten ligger tanken såklart nära att det är just Europa. Enligt Starr själv har han tagit inspiration från de grandiosa kaféerna och brasserierna i Europa som håller öppet hela dagarna, bland annat fantastiska ställen i Paris, Berlin, Wien och Budapest. Vi kan inte vänta tills vi får kliva in genom portarna på Veroñika och se platsen med våra egna ögon.


  Restaurangjobb mitt på Manhattan


  Om du letar efter restaurangjobb kanske Veroñika är något för dig. Här arbetar välutbildad personal med att ge toppenservice för alla gäster. Vart kommer då namnet Veroñika egentligen från.? Det är

  givetvis en hyllning till fotografins skyddshelgon, St. Veronica. Ett självklart namn kan tänkas med tanke på restaurangens belägenhet på Fotografiska i New York. Om du är sugen på att besöka Veroñika kan vi verkligen rekommendera dig att gå hit. Du hittar Fotografiska och Restaurang Veroñika i Flatiron District, i midtown på Manhattan. Om inte annat kommer vi säkerligen att höra mer från denna restaurang vars namn är lika lovande som maten och konceptet.

  Postat av Paul Crisp

  Tillbaka