Jag är hungrig! Dom som känner mig vet att det är något jag ofta säger.
Men, eftersom jag ska skriva här nu och för er som inte känner mig, ska jag berätta lite om mig själv.
Jag heter Maria, är 32 år och är utbildad kock, kallskänka och skräddare (ni ba: Skräddare!? Det har väl inget med mat att göra!? Och jag ba: nää, men jag är utbildad till det och det är kul att säga.) . Ja, hehe, iallafall så jobbar jag som kallskänka på en ekologisk restaurang i centrala Stockholm sen drygt ett år tillbaka.
Sen jag var 16 år har jag jobbat till och från med mat och i olika slags kök.
Allt från snabbmat(inte nån stor kedja dock, tack och lov!) till storkök och massor däremellan.
Jag har jobbat med massa annat också men alltid kommit tillbaka till maten.
Ni kommer att få läsa om min syn på mat. Mina tankar om att jobba i restaurangbranschen.
Om mat utifrån ett mer hållbart perspektiv. Om hur vi matar våra barn nu för tiden och varför det är viktigt. Om att laga mat hemma vs. att laga mat på jobbet.
Antagligen blir det några utspel om orättvisor i vår värld också.
Jag tycker att man alltid ska försöka utgå från det positiva i allt och det kommer jag att göra, i det mesta jag skriver.
Det kommer bli endel allmänt pladder, på mitt egna sätt, om min vardag och om maten. Ungefär som den här presentationen.
Det kommer bli skitkul! Och massa prat om mat med mina kollegor.
Snöiga Februarihälsningar/ Maria