Kött vs. vegetariskt.

    Det här är ett återkommande ämne för mig. På många olika sätt. Jag har sedan några år tillbaka gått i tankarna att bli vegetarian. Va!? Varför då!? Jo, personligen mår jag mycket bättre rent fysiskt när jag inte äter kött. Hemma äter vi mest fisk och fågel i köttväg.
    Men å andra sidan vill jag ju kunna äta allt. Jag vill smaka på allt som lagas. Jag vill inte säga; 'Nej, tyvärr, jag kan inte äta det där'. Det känns så trist och hur jobbar man egentligen med mat, om det inte är ett kök där man bara lagar vegetariskt, om man inte äter kött? Det undrar jag. 
    Jag gick en utbildning för några år sedan och en tjej i gruppen var vegetarian men ville absolut jobba i kök, gärna skolkök tydligen. Men hon smakade absolut inte på något med kött i. Och hon blev nästan förbannad när någon sa; 'ja, men det är bara lite hönsbuljong i'. Jag förstår att man inte vill äta kött, och jag respekterar det enormt mycket, men åter igen, är det inte svårt att jobba med kött om man inte kan smaka på det? 
    Där jag jobbar har vi ofta vegetariskt som dagensrätt. Endel gäster tycker att det är helt galet och verkar tycka att det är någonslags mänsklig rättighet att få kött på sin tallrik när man går ut och äter lunch. Jag tror att dom som känner just så skulle må bättre av att inte äta kött vid varje måltid. Vi överkonsumerar ju kött i det här landet, ungefär som att det var julafton varje dag. Tro mig, jag uppskattar absolut en perfekt stekt köttbit, lagom blodig och en bira till, jag är inte så präktig som det kan låta, men att tänka på hur vi äter kött är viktigt. Vi är rätt bortskämda.
     
    / M
     
    Ps. Lämna en kommentar! Då blir jag glad. :)

    Postat av Maria Sandberg

    Tillbaka