Nya restaurangen Unn - nordisk teppanyaki för åtta gäster.

  Den 23 augusti utökar Tak, högst upp på Brunkebergstorg i Stockholm, den nya delen Unn. Med nordiska råvaror kommer man att nytolka teppanyaki där japanska tekniker används.

  På den nya restaurangen finns åtta sittplatser runt en kock som tillagar och serverar ett flertal mindre rätter. Den fasta menyn bygger på nordiska råvaror utifrån årstiderna som anrättas på en teppan - en traditionell japansk stekhäll. 


  Bakom restaurangen står Frida Ronge och Albin Edberg.


  Frida Ronge, kreativ ledare för Tak och Unn säger:


  - Jag har alltid velat skapa en teppanyaki som både är lyxigare och mer intim än vad jag tidigare upplevt. Därför blir jag både glad och ärad att Albin Edberg vill göra Unn tillsammans med mig och förverkliga drömmen. Vi ser verkligen fram emot att skapa en ny och enastående restaurangupplevelse för våra gäster i höst.


  Albin har tidigare bland annat tävlat i Boucuse D’Or som commis åt Tommy Myllymäki, samt arbetat på de trestjärniga amerikanska restaurangerna Per Se och Manresa. 


  Unn serverar en fast avsmakningsmeny för åtta gäster per kväll varje vecka från onsdag till lördag. Priset för menyn är 1 495 kr och dryckespaket 1 195 kr. Det finns även ett alkoholfritt dryckespaket för 495 kronor. 


  Unn går att boka redan nu.
  Postat av Henrik Löthman

  Tillbaka