Mossa eller våffla?

  Kanske inte den frågan man ställer var dag men just i detta fall kändes den högst naturligt.

  Johnny och Karolina Fredrikson som båda har på olika håll och tillsammans jobbat på hög nivå inom vår bransch- har nu tagit steget att driva en genuin och gammal restaurang vid Fröå Gruva, stax utanför Åre.

  MOSSA- Ett av inslagen från Fäviken och på parets bröllop på Gotland för några år sedan.

  VÅFFLA- Kommer de få göra ett gäng av i vinter…ser om svaret på frågan håller i sig efter April med?


  Just nu söker de Cafépersonal också


  Berätta om er resa inom restaurang världen?

  Vi gick båda på hotell och restaurangskolan i Åre och Visby och efter några års jobb i stockholm( på bland annat Ulla Winblad skickades Johnny till som lärling till en restaurang i södra Tyskland med 2 stjärnor i guide Michelin. Året efter kom Karolina dit och började jobba och det ena ledde till det andra och idag är vi gifta och har hus och barn och djur.

  I Tyskland fortsatte karriären och efter 3 år i södra Tyskland flyttade vi båda till norra delen och började jobba på Aqua i Wolfsburg med 3 stjärnor i guide Michelin. Rankad som Tysklands bästa restaurang. Om det inte vore för att saknaden av Naturen och friluftslivet i Sverige hade vi säkert fortfarande bott kvar i Tyskland. Tyskland var bara början. Vi jobbade sen i Karibien på ett segelfartyg, Karolina åkte som souschef till Antarktis och Svalbard. Johnny började jobba i köket på Fäviken och var där 3 år som köksmästare. Dem senaste 3 åren har vi båda drivit Undersåkers Charkuteriefabrik som ägs Fäviken där vi fått växa med ansvar och skapat produkter med högsta kvalité. 


  Från slott till koja?Hur känns det steget?

  Underbart att få göra något småskaligt och fokusera på kvalité´och hållbarhet.


  Vad ska man komma och äta hos er?

  Enkel och rustik mat/ fika som är lagat från grunden.


  Vad tar ni med er av tidigare erfarenheter in i Bergstugan?

  Kvalité är viktigt för oss. Råvaror med kvalité, att bemöta kunder och personal med kvalité och tydlighet och att våga att INTE "tumma" på kvalitén när det ibland skulle finnas snabbare och billigare lösningar. Det vi verkligen har lärt oss är att tålamod ger resultat.


  Steget från Fäviken med råvaror från naturen. Tar ni med er något av det in i erat eget kök? Hur?

  Självklart gör vi det! Det ligger oss varmt om hjärtat att ta vara på naturens skafferi. Vi plockar bär, jagar och odlar på fritiden och är uppväxta med det. Fäviken har lärt oss att göra detta på en högre nivå.


  Aktivt friluftsliv. Hur får ni ihop allt?

  Om man gör det man brinner för så är tid inget problem. Vi har som motto att vill man så kan man. Det är tex alltid lättare att gå upp ur sängen om man vet att man ska iväg och något kul som att rida eller jaga.


  Vad gör ni när ni inte jobbar?

  Fiskar, jagar, vandrar, åker skidor,rider, kör skoter och är ute i naturen med våra hundar, barn och häst.


  Mossa eller våffla? våffla

  Salt eller socker? salt

  Längdskidor eller skoter? skoter


  Hur kommer man till er? 

  Med bil från björnen, på längdskidor eller på skoter eller cykel. Det går jättebra att vandra till oss också då det finns många fina vandringsleder.


  Hur har ni öppet? 

  Vinter och sommar. Övrig tid på året öppnar vi för bokningar.


  Vad kan vi förvänta oss när vi tagit oss ut till er? 

  Storslagen vacker natur och god hemlagad mat.

  Postat av Henrik Löthman

  Tillbaka