Sous Chef sökes

    På Brasserie Makalös serveras fransk mat till lunch och middag.

    Här finns även bar, lounge samt vin- och champagnebar fördelat på tre våningar. 

    Allt ligger i innergården till det vackra 1700-tals huset som inhyser Hotel Kungsträdgården.
    Restaurangen, med sina ca 70 sittplatser, ansvarar också för att förse hotellets gäster med frukost 365 dagar om året.


    Vi behöver nu förstärka vårt team och söker nu dig som har minst två års erfarenhet som Sous Chef, och gärna erfarenhet från det franska köket. 

    Du lägger stor vikt vid detaljer, tycker det är kul att vara delaktig i menyskapande samt triggas av att se till så alla våra gäster lämnar oss nöjda.
    Du tycker om när det händer mycket och låter dig inte stressas när det blir högt tempo, trivs med att arbeta efter högt uppsatta mål samtidigt som du är en lagspelare. Du är självgående och tycker om att ta eget ansvar och fatta egna beslut.


    För att verkligen gilla att jobba med oss och bidra till att vi når våra mål underlättar det om du:
    • Är strukturerad i egenskap av din roll som Sous Chef
    • Van att leda personal och sköta luckan under service
    • Erfarenhet från att beställa och planera mängden varor
    • Veckoplanering
    • Sätter teamet före jaget
    • Du gillar förändringar, att upptäcka och arbeta med nya råvaror, du har inga problem med nya rutiner eftersom du tycker det är roligt att lära dig något nytt och att ligga i framkant både i din personliga men också företagets utveckling


    Rollen bjuder på varierande uppgifter och utmaningar och består till stor del av att:
    • Planera inköp med Kökschefen
    • Leda och fördela arbetet under den dagliga driften
    • Planera menyer, menybyten, temaveckor med flera veckors framförhållning i samråd med Kökschef
    • Beställningar
    • Viss schemaplanering
    • Närvara vid utvalda möten
    • Inventering
    • Ansvara för köket i Kökschefens frånvaro


    Meriterande egenskaper
    • Erfarenhet från vegetarisk matlagning
    • Förkunskaper i Martin & Serveras inventeringsprogram
    • Kunskaper inom köksekonomi


    Grundläggande svenska och flytande engelska i tal och skrift är ett krav.
    Kollektivavtalsanslutna 

    Maila ansökan till max@brasseriemakalos.se
    Sista ansökningsdag: 25/11-23

    Mer om det här jobbet

    • Varaktighet: Tillsvidare
    • Arbetstid: Skiftarbete rullande schema
    • Lön: Efter överenskommelse

    Sök det här jobbet