PORTAL SÖKER EN SOUSCHEF TILL PORTAL BAR
Om Portal
Portal har funnits på S.t Eriksplan på sedan 2016. Vi arbetar långsiktigt och hållbart med
målet att vi ska finnas i minst hundra år. Det innebär att alla beslut och investeringar är
långsiktiga och råvarorna valda med stor omsorg. Viktigast av allt är teamet som arbetar
hos oss, vår yttersta resurs. Idag har vi ett sammansvetsat och proffsigt team där kök
och matsal jobbar nära varandra.
Portal Restaurant och Portal Bar
Portal Restaurant har ett svenskt, nutida kök med ambitiöst råvarufokus. Allt kött är
svenskt, all fisk är MSC-märkt och som minst är rotfrukterna ekologiska eller
kravmärkta. Här serverar vi en levande á la carte-meny både lunch och middag.
I Portal Bar serveras rätter från en svart tavla. Den ändras veckovis eller från dag för
dag, beroende vilka råvaror som vi hittar. Grundråvarorna är de samma som i
restaurangen men smaksättningar och inspiration kommer ofta utifrån.
Studion och Stora Bordet
På dagarna är Studion vårt utvecklingskök där vi lagar upp nya rätter, styckar hela djur,
vevar pasta på kulturspannmål och tillverkar chokladpraliner. På kvällarna dukar vi upp
för privata middagar där gästerna sitter framför kocken. Det ställer höga krav på
personerna som jobbar – finess i köket och en social talang är en förutsättning.
När sällskapen är större placeras de vid Stora Bordet, ett enormt bord för sällskap upp
till 26 personer. Här serveras allt från lunch för till exempel vinprovningar, till
mingelmiddagar samt större middagar med nio serveringar på de vassaste råvarorna vi
vet.
Vi strävar alltid efter en gastronomisk helhet med maten, drycken, teamet och
värdskapet.
VI SÖKER:
Tjänst: Souschef i Portal Bar
Idag arbetar fyra souschefer i hela huset på Portal.
Arbetsuppgifter:
• Planerar menyer för sällskap i Portal Bar och den privata delen Stora Bordet.
• Styra arbetet i prepp eller i service.
• Lagar middagar framför gäster i studion, berättar om råvaror och tekniker. På svenska
och engelska.
• Dagliga inköp.
• Admin av egenkontroll / städscheman / organisation tillsammans med
souschefteamet.
• Arbetar nära drift- och kökschef.
• Nära samarbete med hovmästare i regelbundna driftmöten.
Övrigt:
• Portal är anslutna till Visita.
• Lön enligt överenskommelse.
• Arbetslivserfarenhet minst 5 år.
• Start 3 januari 2024.
• Skriv gärna i ansökan om har några andra specialkunskaper. Såsom fotografering,
mjölksyrningar etc.
- skriv i ämnesraden vilken tjänst du söker.
Kontakt: klas
Telefon:
Hemsida: www.portalrestaurant.se