Långholmens Wärdshus är en del av Långholmen Hotell & Restaurang AB som är ett privatägt bolag som driver hotell, konferens, restaurang och vandrarhemsverksamhet i det gamla Kronohäktet på Långholmen i Stockholm. Fängelseverksamheten bedrevs fram till 1975 och det är i det gamla spinnhuset som Långholmens Wärdshus huserar idag. Här finns ca 240 sittplatser i restaurangen, festvåning för ca 90 sittande gäster och en uppskattad uteservering sommartid.

    Vårat Wärdshus bjuder på modern svensk husmanskost med fokus på hög kvalitet när det gäller både service och mat. För oss är även hållbarhetsfrågor viktiga. Vi var den första restaurangen på Södermalm som blev miljömärkta med Svanen och vi ingår även i nätverket Hållbara Restauranger.

    Vi serverar boende gäster med frukost och konfererande gäster med förmiddagskaffe, lunch, eftermiddagskaffe och middag. Vi har också många á la carte gäster till både lunch och middag. På lördagar njuter Stockholmare av vår uppskattade afternoon tea och på söndagar dukar vi upp vår populära brunch. I festvåning firas det ofta bröllop eller bemärkelsedagar, när den inte används för företagsevent. För större sällskap erbjuder vi specialkomponerade menyer och även våra uppskattade arrangemang såsom ”Fångarna på Långholmen”. I anslutning till Wärdshuset ligger vår bar Finkan som är perfekt för en after work. Under sommarhalvåret flyttar vi en del av köket utomhus för våra uppskattade grillkvällar. Och under juletider är vårt hemlagade traditionella julbord höjdpunkten i vår verksamhet.